A tűz nagyon jó szolga, de igen rossz úr!

...a napokig tartó – megfelelő építőanyag utáni – kutatómunka redukálása 3 klikkeléssé!

Az oldal célja: könnyebbé, átláthatóbbá tenni a megfelelő építőanyag választást.
2011. szeptemberében jelent meg az Európai szabvány-harmonizáció figyelembe vételével szerkesztett új OTSZ Országos Tűzvédelmi Szabályzat (28/2011. (IX.6.) BM rendelet). A több száz oldalas rendelet rengeteg kereszthivatkozása, a kivételek szinte átláthatatlan kezelése, igen komoly feladat elé állítja még az ezen speciális terület tapasztalt szakembereit is.
A szakmában tevékenykedő tervezők, kivitelezők és a termékeik beépíthetőségét korrekt bizonylatokkal segítő gyártók részéről komoly igényként jelentkezett az érvényben lévő tűzvédelmi jogszabályok könnyebben kezelhető, értelmezhető használata.

Tartalom:
A portál - a tuzbiztos.com - a 2011. szeptember 06.-án megjelent új OTSZ Országos Tűzvédelmi Szabályzat (28/2011. (IX.6.) BM rendelet) azon részének digitalizált változata, amely az Épületek Tűzállósági fokozatának meghatározásában segít,

  • az épület rendeltetése,
  • jellege és a
  • legnagyobb megengedett Tűzszakasz területe közötti szűrőfeltételek összefüggésében.

Az így megkapott Épület Tűzállósági fokozat tudatában a rendszer javaslatot ad az OTSZ által meghatározott épületszerkezeti kategóriákban használható anyagokra, szerkezetekre.Mivel a rendszerbe csak olyan termékek, rétegrendek kerülhetnek be, amellyek rendelkeznek érvényes – tűzvédelmi szempontok szerinti - bizonylatokkal,- reményeink szerint- ezzel a fejlesztéssel jóval egyértelműbb és hatékonyabb lehet a valóban felhasználható termékek betervezése és beépítése, így az épületek minősége és tűzbiztonsága!
A rendszer komplexitása érdekében, az oldal tartalmazza az aktív és passzív tűzvédelmi rendszerek kategorizált halmazát, valamint azon szakemberek – szakterületenkénti – összességét, akik ennek a speciális tudásnak – deklaráltan – a birtokában vannak.

Az oldal használata
A jelenleg építőipari tevékenységgel foglalkozó -aktív – vállalkozások majd' mindegyike találja magát szembe nap mint nap a Tűzvédelemmel kapcsolatos jogszabályokkal. Mivel az oldal az érvényben lévő jogszabályokat könnyen értelmezhető és használható módon tudja kommunikálni, használata a tervezőnek, kivitelezőnek, beruházónak egyaránt fontos! Ami pedig teljesen egyértelmű, azok a gyártók, akik amúgy is rengeteg energiát és pénzt fektetnek termékeik korrekt bizonylatolására, a legjobban fogják üdvözölni, hogy egyértelmű, tiszta viszonyokat teremthetünk az oldal segítségével.A szándék egyértelmű. Segíteni a szakmailag felkészült, megbízható és korrekt áron vállalkozó, valamint értéket teremtő szolgáltatókat. Amennyiben egyet ért törekvéseinkkel, segítse munkánkat észrevételeivel és csatlakozzon a portálhoz!

Tisztelettel:
Hoffmann Pál
Tüzbiztos.com
Ügyvezető